top of page
  • Writer's pictureTommi Halkosaari

Länsiväylä mielipide: Kokoomus pelottelee espoolaisia sote-uudistuksella ja karkottaa samaan aikaan

Päivitetty: 6. marrask. 2020

Kokoomus jatkaa pelottelua sote-uudistuksen vaikutuksista Espoon talouteen Pia Kauman mielipidekirjoituksessa. Mistä taloushuoli juontaa juurensa? Sote-uudistuksessa kaupungilta siirtyvät ainoastaan ne kustannukset maakunnalle, jotka liittyvät juurikin sosiaali- ja terveyspalveluihin. Eli uudistuksesta sorvataan tämän osalta nollasummapeliä, Espoo ei menetä yhtään, mutta toisaalta ei myöskään saa yhtään enempää.


'Paitsi että saakin. Espoolle jää valtaosa tulevan maakunnan sote-työpaikoista eli tuloveroista ja johtava asema Länsi-Uudenmaan maakunnassa.


Kauman kirjoituksesta paljastuu kuitenkin juurisyy Espoon talousongelmiin. Vaikka Espoon asukasmäärä kasvaa, verotulot eivät. Tässä yhteydessä olisi Espoota johtavilla puolueilla, kuten juuri kokoomuksella sekä vihreillä peiliin katsomisen paikka. Näiden johdolla Espoosta on johdonmukaisesti karkotettu hyvätuloisia veronmaksajia omakotitaloihin naapurikuntiin. Tämä johtuu mielivaltaisesta asuntojen keskittämisestä ja tiivistämisestä.


Kysynkin, eikö Espoossa olisi vielä hyvin tilaa pientalovaltaisille kylille, vaikka pohjois- ja keskiosien yleiskaavassa? Talonrakentajat ja pientaloasujat ovat tutkitusti myös hyviä veronmaksajia, näitä Espoo tarvitsee, ei loputtomia kerrostalokortteleita.


Tommi Halkosaari , puheenjohtaja , Espoon Keskusta


Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page