top of page
  • Writer's pictureRiikka Pakarinen

Keskustan Pakarinen: Ruokavalinnoissa kotimaisuus on tärkeintä


Keskusta kannustaa kaupunkeja ja kuntia siirtymään ruokahankinnoissaan kotimaisiin raaka-aineisiin. Ruokakeskustelussa on ollut esillä useampi ääripää, mutta se kaikkien suomalaisten kannalta olennaisin näkökulma eli ruoan kotimaisuus vaikuttaa unohtuneen. Kotimaisuuden pitää olla meille itseisarvo oli lautasella sitten kasvista tai lihaa.


Ruoan kotimaisuuden pitää näkyä hankinnoissa, mikä on mahdollista lähiruokaa painottamalla, Keskustan varapuheenjohtaja, Kaupungissa on Keskusta -verkoston vetäjä Riikka Pakarinen muistuttaa.


– Kotimaisuuden painottaminen niin yksityisissä kuin julkisissa ostoksissa antaa arvon suomalaisille ruoantuottajille, jotka ovat tehneet jo paljon panostuksia ilmastoystävällisempään ruokaan. Toiseksi kotimaisen ruoan suosiminen palvelee myös esim. nimenomaan suomalaisten kasvisproteiinituotteiden kehittämistä.


Kotimainen ruoka on lähtökohtaisesti turvallisuuskysymys. Ruoka itsessään on tietenkin perustarve, mutta kotimaisuus on myös merkki ruoan luotettavuudesta ja laadukkuudesta. Lisäksi kotimaisen suosiminen vahvistaa luottamusta tulevaan heillä, joiden työ on kiinni suomalaisessa ruoassa.


– Kotimaisuudessa on voimaa! Sillä on yhdistävä vaikutus, millä voi koota ihmiset saman ruokapöydän ääreen on lautasella sitten lihaa, kasvista tai kalaa, Riikka Pakarinen sovittelee.




Kokonaisuudessaan on huolestuttavaa, kuinka nopeasti kohonneet ruoantuotannon kustannukset ovat heikentäneet ruoantuotannon kannattavuutta entisestään ja laittaneet yrittäjät tiukoille. Siksi on erityisen tärkeää, että kaupungit ja kunnat suosivat hankinnoissaan suomalaista.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
Post: Blog2_Post
bottom of page