top of page
  • Writer's pictureEspoon Keskusta

Espoon Keskusta ei hyväksy säästöohjelman leikkauksia lapsiperheille ja lähipalveluihin


Espoon Keskustalle on keskeistä kaikessa politiikassa lähipalvelujen turvaaminen. Sen olemme luvanneet ja siitä pidämme kiinni. Siksi emme hyväksy Taloudellisesti kestävä Espoo -säästöohjelmaa.


"Kokoomuksen esittämät toimenpiteet Espoossa kylmäävät. Pieniä lähikouluja, -päiväkoteja ja -kirjastoja suljetaan toinen toistensa perään ja lapsiperheiltä leikataan. Tällaista politiikkaa ei keskusta hyväksy", linjaa keskustan valtuustoryhmän pj ja puolueen vpj Riikka Pakarinen.


"Kotihoidon tuen Espoo-lisän keston leikkaus vuodella on suuri virhe tilanteessa, jossa lapsiperheet ovat tiukilla, eikä varhaiskasvatuksessa ole nykyiselläänkään riittävästi henkilökuntaa", toteaa keskustan valtuutettu Sara Saramäki.

"Onneksi saimme neuvoteltua edes kompromissin, jossa sisarusperuste poistetaan. Jatkossa vanhemmat sisarukset voivat osallistua varhaiskasvatukseen ilman, että perhe menettää alle 1,5-vuotiaasta maksettavaa Espoo-lisää."

Keskustaa neuvotteluissa edustanut varavaltuutettu Tommi Halkosaari totesi neuvottelujen olleen hyvähenkiset ja yrittäneensä löytää kompromissia loppuun asti, mutta perusarvot olivat liian kaukana toinen toisistaan:

"Samanaikaisesti Espoo kasvaa maan nopeinta tahtia, mutta puhumme lähikoulujemme sulkemisesta. Keskustan valtuustoryhmä kyseenalaistaa vahvasti tämänkaltaisen kaupungin kasvupolitiikan nykyisellä veropohjalla."

Keskustan varavaltuutettu Sofia Tuisku jatkaa: "Espoon verotulot ovat huippuluokkaa ja veroprosentti maan alhaisimpia, mutta säästöjä kohdistetaan lapsiin ja tärkeisiin lähipalveluihin. Tämä ei sovi Espoon Keskustan arvomaailmaan."


Myös Espoon vihreät, vasemmisto ja kristillisdemokraatit irtautuivat säästöohjelman päivityksestä. Päivitetystä taloudellinen ja kestävä Espoo -ohjelmasta (TakE) päätetään valtuuston kokouksessa 13. kesäkuuta.

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page