top of page
Apila_Rakennustyömaa.png
Puheenaiheet
Puheenaiheet: Blog2
  • Writer's pictureSara Saramäki


Kokousvauva on kulkenut reippaasti mukana loppukevään kokouksissa Espoon valtuustohommissa. Tämä meidän "kolmonen" on toistaiseksi hyväntuulisin ja parhaiten nukkuva vauva sisarusparvestaan, niin mikäs hänen kanssaan kokoustaessa.


Kesäkuun valtuustossa me tänä vuonna perheenlisäystä saaneet valtuutetut vastaanotimme kaupungilta pienet muistamiset. Paras lahja on kuitenkin ollut valtuustokollegoiden ymmärtäväinen suhtautuminen vauvan mukanaoloon kokouksissa. Hienoa, että myös me ruuhkavuosivanhemmat pystymme osallistumaan päätöksentekoon tilanteessa kuin tilanteessa.


Espoon perhemyönteinen valtuusto voisi tulevaisuudessa toki tehdä vielä perheystävällisempiä päätöksiä... Kipeästi lisärahaa tarvittaisiin kouluihin ja varhaiskasvatukseen, jotta laatu ja osaavan henkilöstön riittävyys saataisiin turvattua. Espoon kasvava lapsimäärä vaatii myös suunniteltua enemmän investointeja kouluihin ja päiväkoteihin. Varsinkin päiväkodeissa on jo nyt satoja lapsia "ylipaikoilla" vailla kunnollisia tiloja, eli Espoon varhaiskasvatuksen kapasiteetti ei kerta kaikkiaan riitä. Meille ruuhkavuosivaltuutetuille piisaa siis hommia jatkossakin.


Kesäkuun valtuusto myös nimitti minut Espoon kaupunginhallituksen jäseneksi kaudelle 2024-2025. Olen todella innoissani, että saan edustaa Espoon Keskustaa kaupunginhallituksessa. Mitä siellä kaupunginhallituksessa sitten oikein tapahtuu? Siitä lisää aina kh:n kokouksien yhteydessä.Päivitetty: 20. toukok.

Kuva: Päivi Malinen

Perinteisillä ilmoitustauluilla esimerkiksi kevyenliikenteen väylien ja puistojen yhteydessä on edelleen paikkansa myös nykyisessä digitalisoituneessa maailmassa. Ilmoitustaulujen mainetta ja käyttöä heikentään niiden huono kunto, vanhentunut sijoittelu uudistuvassa katuverkossa sekä ylipäätään tietämättömyys niiden sijainneista. Parhaimmillaan toimivat ilmoitustaulut lisäävät asuinalueiden asukkaiden yhteisöllisyyttä ja kannustavat asukasaktiivisuuteen sekä erilaisen paikallisen toiminnan näkyväksi tuomiseen.


Valtaosaa nykyisistä ilmoitustauluista ylläpitää vapaaehtoistyönä paikalliset kaupunginosayhdistykset. Monilla kaupunginosayhdistyksillä olisikin halua uusia huonokuntoisia ja huonoilla sijainneilla olevia ilmoitustauluja, mutta Espoon kaupungin puolesta on tullut vaihtelevia vastauksia toimintamalleista. Olisikin Espoon kaupungillekin tarkoituksenmukaista tukea tavalla tai toisella tätä pientä osaa kaupunkikulttuurin juurilla.


Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Espoo laatii yhtenäiset käytännöt ja ohjeistukset ilmoitustaulujen sijoittamisesta sekä kustannusten jakaantumisesta yhteistyössä kaupunginosayhdistyksen kanssa.


Lisäksi esitämme, että kaikkien nykyisten ja tulevien ilmoitustaulujen sijainnit digitoidaan ja viedään Espoon julkiseen karttapalveluun.


Espoossa 20.5.2024

Tommi Halkosaari, (kesk.)


Päivitetty: 17. toukok.

Arvoisa puheenjohtaja, hyvä puoluevaltuustoväki, hyvät ystävät


Viime vuonna toteutettiin Keskustan tulevaisuustyöpajat kautta maan.

Viime vuonna puoluehallitus tilasi Keskustan työryhmä 2010-raportin.

Tuloksien perusteella on tarve kirkastaa visio.

Hyvät ystävät, nyt on konkreettisten tekojen vuoro. Se aika on nyt.


Minkälainen on sinun hissipuheesi keskustasta tässä ja tänään?

Minkälainen on sinun hissipuheesi keskustasta tässä ja tänään?

Minkälainen on meidän yhteinen hissipuheemme keskustasta tässä ja tänään?


Omaperäinen keskustalainen vaihtoehto, Keskustan oma vaihtoehto pitää tuoda selkeästi esille. Keskitytään siihen. Pystymme siihen! Lopetetaan vertailu muihin. Jätetään kavereiden jutut sikseen.


Erinomaista kokouspäivän jatkoa!


Terhi Sundström Keskustan puoluevaltuutettu

Uusimaa, Espoobottom of page