top of page
Apila_Rakennustyömaa.png
Puheenaiheet
Puheenaiheet: Blog2
  • Writer's pictureEspoon Keskusta

Päivitetty: 6 päivää sitten


Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen teematapahtuma: Onko oppilashuolto kriisissä Espoon-Kauniaisten alueella?

📅 Aika: Maanantai 27.11.2023 klo 18:00

📍 Paikka: Sellon kirjaston Lava


Keskustelemassa


Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue:

- Palvelulinjanjohtaja Tuija Harakka, Ehkäisevän ja varhaisen tuen palvelut

- Palveluyksikköpäällikkö Hannele Otranen, Koulu- ja opiskeluterveydenhuollonpalvelut


Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi:

- Aluevaltuustoryhmän oj Marjut Frantsi-Lankia, Vastaava asiantuntijalääkäri

- Aluevaltuutettu Lotta Paakkunainen, juontaja


Koulun näkökulma:

- Rehtori Hanna Vihtonen-Vettenniemi, Rastaalan koulu


Tilaisuuden järjesti Keskustan Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoryhmä yhteistyössä Keskustan Espoon ja Kauniaisten kunnallisjärjestöt


Arvoisa puheenjohtaja, hyvä puoluevaltuustoväki, hyvät ystävät Toimintasuunnitelmaehdotuksessa Keskustan kaupunkitoiminnan toimenpiteeksi on esitetty, että kaupunkitoimijoille tarjotaan toimintaa tukevia koulutuksia. Tarvitsemme resursseja, emme koulutuksia. Vauhdittaaksemme kaupunkitoimintaa Uudellamaalla ja Espoossa me tarvitsemme kaupunkeihin, omien aktiivisten toimijoiden lisäksi, puoluejohdon ja kaikki kansanedustajat mukaan tapahtumiin, näkymään ja vaikuttamaan. Lisäksi nämä tärkeät lisäresurssit meidän tulee saada varattua tilaisuuksiimme yhden luukun periaatteella suoraan eduskustaryhmästä, suoraan eduskuntaryhmästä. Digiaikana tämän sähköisen varauskalenterin toteutus lienee olevan helpoin ratkaistava haasteemme, eikö vain? Resurssien lisäksi menestyäksemme meidän on terävöitettävä politiikan sisältömme ja kuvattava selkeästi tavoitteemme. Tarvitsemme aktiivisesti julkituloja, jotka koskettavat ja tarjoavat ratkaisuita elämäämme. Lisäksi politiikan sisältöihin on nostettava todellisia, nuoria koskettavia asioita: luonto- ja ilmastokysymykset mainitakseni. Uskokaa pois, myös me uusmaalaiset haluamme pitää koko Suomen asuttuna ja elinvoimaisena. Se on kaikkien etu. Sekä rajaturva että asumisen vapaus on taattava. Vastakkainasettelua alueiden välille emme halua. Keskustan politiikan sisältöjen on tähdättävä siihen, että koko Suomessa äänestäjä haluaa antaa oman elämänsä asioita päätettäväksi Keskustalle. Yhdessä tehtävämme on, että Keskusta, maltillinen keskivoima, ei kutistu marginaaliin. Tämä työ on aloitettava tänään! Olkaahan yhteydessä matalalla kynnyksellä. Valoisaa joulualusaikaa hyvät ystävät! Terhi Sundström puoluevaltuutettu Uusimaa, Espoo  • Writer's pictureEspoon Keskusta

Espoon Keskustan valtuustoryhmän kokoonpano muuttuu, sillä 23.10. pidetyssä kaupunginvaltuuston kokouksessa myönnettiin Keskustan kaupunginvaltuutettu Riikka Pakariselle ero kyseisestä luottamustehtävästä.


Pakarinen kertoi jo eduskuntavaalien aikaan suunnittelevansa tulevaisuuttaan uudelleen. Hän haluaa keskittyä tehtäviinsä Suomen Startup yhteisön toimitusjohtajana ja Suomen Urheiluliiton (SUL) johdossa, joiden kautta on hieno mahdollisuus vaikuttaa edelleen myös ihmisten hyvinvointiin sekä yhteiskunnallisiin asioihin. Pakarinen on SUL johdossa ensimmäinen keskustalainen sitten Urho Kekkosen ja liiton historian ensimmäinen naispuheenjohtaja.Keskustan valtuustoryhmä kiittää Riikkaa hänen tekemästään työstä ja kaikesta häneltä saamastaan tuesta. Kunnioitamme ja arvostamme hänen päätöstään ja toivotamme hänelle menestystä tehtäviensä hoidossa. Riikka Pakarisen tilalle varsinaiseksi valtuutetuksi nousee varavaltuutettu Tommi Halkosaari. Tommi on jo aiemmin ollut tiiviisti mukana ryhmän toiminnassa:

-Pienessä valtuustoryhmässämme myös varavaltuutettujen ja luottamushenkilöiden rooli politiikan tekemiseen on ollut Keskustassa merkittävä. Olen toki lisäksi seurannut ja välillä osallistunutkin kaupunginvaltuuston toimintaan. Varsinaisen valtuutetun tehtävän otan kiitollisena vastaan. Espoossakin joudumme tiukkojen päätösten eteen, erityisesti valtavien perheiden palveluiden kasvutarpeiden kanssa. Jos Espoon halutaan kasvavan, tulee kerrostaloasuntojen lisäksi rakentaa palveluitakin asukkaille, summaa Halkosaari.


Keskustan valtuustoryhmää tulee uutena varavaltuutettuna täydentämään Mikko Hintsala. Hän on aikaisemmin toiminut myös varsinaisena valtuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä.


bottom of page