top of page
  • Writer's pictureEspoon Keskusta

Espoon Keskustan on mukana Espoon kaupungin vuoden 2021 budjettisovussa


Espoon Keskusta pitää saavutettua neuvottelutulosta Espoon ensi vuoden budjetista pääosin hyvänä ja on mukana budjettisovussa.


Merkittävänä muutoksena Keskusta pitää pyrkimystä pientalorakentamisen lisäämiseen. "Perheille on Espoossakin tarjottava monipuolisia mahdollisuuksia asumiseen ja kodin rakentamiseen", Espoon Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Yrjö Rossi jyrähtää.


"Olemme iloisia, että suunniteltuja leikkauksia koulujen opetus- ja avustajaresursseihin saatiin osittain torjuttua", valtuutettu ja Suomen Keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen kiittelee. Samalla erityisopetuksen pienryhmät saivat jatkaa, koska niiden alasajoon ei olisi voitu osoittaa kylliksi resursseja.


Vanhuspalveluihin ja aikuisten, nuorten ja lasten mielenterveyspalveluihin myönnetty lisärahoitus lisää espoolaisten hyvinvointia.


"Lähipalveluita puolustavalle Keskustalle Viherlaakson kirjaston säilyminen on tärkeä asia, samoin kuin Espoonlahden uimahallin laajennus ja järvien kunnostukseen myönnetty määräraha", varavaltuutettu Sara Saramäki iloitsee.


Espoon Keskusta on vastuullisen taloudenpidon kannalla. Niinpä ehdotimme, että kaupungin kaikkien toimialojen hallintoon ja matkustamiseen varattuja määrärahoja vähennetään, koska koronapandemian vuoksi konferenssit, seminaarit ja kokoukset pääsääntöisesti toteutetaan virtuaalisesti. Tästä ehdotuksesta seurasikin miljoonaluokan säästöjä.


Keskustan arvion mukaan taloudellinen ympäristö ei tule päästämään poliittisia päättäjiä helpolla seuraavina vuosina. Keskusta peräänkuuluttaa edelleen kestäviä toimia Espoon tulopohjan vahvistamiseksi.


Valtuutettu Jussi Holma painottaa, että tämä tarkoittaa muun muassa lisätoimia työttömyyden ja etenkin nuorisotyöttömyyden nujertamiseksi sekä toimenpiteitä kaikenlaisten yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi.


Lisätietoja:

Yrjö Rossi, Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja

yrjo.rossi@rossitarhat.fi, puh. 050 044 4427

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page