top of page
  • Writer's pictureEspoon Keskusta

Riikka Pakarinen ehdolla eduskuntaan Uudeltamaalta

Päivitetty: 8. marrask. 2022


Startup -yhteisön toimitusjohtaja, Keskustan varapuheenjohtaja, Espoon kaupungin- ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialuevaltuutettu Riikka Pakarinen tavoittelee kansanedustajuutta kevään 2023 vaaleissa Uudeltamaalta. Hänet asetti ehdokkaaksi tänään 8.11.2022 Keskustan Uudenmaan piiri.


Olen ehdolla, koska haluan vaikuttaa keskeisiin asiakysymyksiin. Tunnen niin ulko- ja turvallisuuspolitiikan, EU:n, elinkeinopolitiikan kuin lapsiperheiden arjen asiat. Euroopassa käydään sotaa ja sen myötä näihin kaikkiin teemoihin liittyen on isoja kysymyksiä ratkottavana. Haluan omalla toiminnallani rakentaa luottamusta siihen, että politiikalla voidaan kääntää kehityksen suunta kohti turvallisempaa ja vakaampaa tulevaisuutta, Pakarinen sanoo.


Suomeen tarvitaan lisää kasvuhakuisia yrityksiä, jotka tähtäävät vientimarkkinoille. Yritysten luomien työpaikkojen ja vientitulojen avulla rahoitamme hyvinvointiyhteiskunnan myös tulevaisuudessa. Koen työni kasvuyritysten äänitorvena todella innostavana ja merkityksellisenä, mutta ajattelen, että näille näkemyksille ja osaamiselleni on eduskunnassa juuri nyt tarvetta, Pakarinen jatkaa.


Pakarisella on pitkä kokemus politiikan ja elinkeinoelämän eri tehtävistä. Hän on keskustan entinen europarlamentaarikko vuosilta 2009-2014 ja on työskennellyt aiemmin muun muassa Panimo- ja virvoitusjuomateollisuus ry:n toimitusjohtajana, pääministeri Sipilän EU-neuvonantajana sekä Metsäteollisuus ry:ssä edunvalvontapäällikkönä ja johtoryhmän jäsenenä. Keskustan varapuheenjohtajan hän on toiminut sekä 2012-2014 että vuodesta 2020 alkaen. Pakarinen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden maisteri ja työn alla on väitöskirja EU:n puolustuspolitiikasta.


Olen ollut viimeksi ehdolla ammattipoliitikon tehtävään vuonna 2009. Ehdokkuus on pitkän harkinnan tulos. Koen, että minulle on kertynyt politiikan ulkopuolisista töistä sellaista osaamista ja kokemusta, josta on hyötyä kansanedustajan vaativassa tehtävässä.


Pakarinen on tunnettu myös urheiluvaikuttajana ja hän toimii tällä hetkellä Suomen Urheiluliiton varapuheenjohtaja. Varkaudesta politiikkaan ponnistanut Pakarinen on asunut Uudellamaalla vuodesta 2007 lähtien. Tällä hetkellä hän asuu Espoossa, jossa hän toimii toista kautta kaupunginvaltuutettuna. Hän on myös Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuutettu. Keskustassa Pakarinen vetää kaupunkitoiminnan verkostoa. Verkosto on asettanut puolueelle tavoitteeksi olla suurin puolue pääkaupunkiseudulla vuonna 2031.


Espoolaisena äitinä elän joka päivä lapsiperhearkea. Lasten ja nuorten aseman parantaminen on mielestäni keskeisimpiä asioita, joihin seuraavalla vaalikaudella tulee panostaa. Jokaisella lapsella ja nuorella on merkitystä. Siksi haluan turvata lasten oikeudet hyvään peruskouluun, oppimiseen sekä harrastamiseen. Keskustan johdolla tällä vaalikaudella toteutettu harrastamisen Suomen malli on askel oikealla tiellä syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Ensi vaalikaudella katse on käännettävä peruskouluun: perustaitoihin on panostettava myös oppipolun alun jälkeen. Sujuva kirjoitus- ja lukutaito sekä matematiikan osaaminen ovat edellytys koulussa pärjäämiselle, Pakarinen toteaa.


***

Lisätiedot:

Riikka Pakarinen, puh. 040 5800 833 Twitter @RiikkaPakarinen // Facebook riikkaepakarinen // Instagram pakarinenriikka


Riikan kampanjatiimiin voi ilmoittautua Riikan some-kanavien kautta (Twitter @RiikkaPakarinen // FaceBook riikkaepakarinen // Instagram pakarinenriikka) tai olemalla yhteydessä Riikkaan puhelimitse puh. 040 5800 833. Lämpimästi tervetuloa mukaan!


Post: Blog2_Post
bottom of page